Aktivni odmor

Poželite li istovremeno umoriti svoje tijelo i odmoriti duh, Josipdol Vam pruža veliki broj mogućnosti. Pitoreskni predjeli Josipdolskog kraja stvoreni su za lov, šetnju i vožnju na dva kotača.

BICIKLIZAM

DSC_0077-Edit

U zadnje vrijeme sve je popularnija vožnja brdskim biciklima. Boravak u prirodi na svježem zraku svakako će privući mnoge rekreativce željne avanture. Vožnja biciklom brojnim šumskim putovima savršen je način rekreacije i upoznavanja sa ljepotama Josipdolske okolice. Za sada je potrebno doći sa svojim biciklom jer mogućnost iznajmljivanja bicikala još ne postoji.

Vožnja biciklom od Josidola, kroz Oštarije, uz jezero Sabljaci tijekom ljeta završava kupanjem. Put dalje može voditi oko jezera, ili pak u pravcu Modruša. Biciklisti tijekom vožnje mogu otkrivati zanimljive restorane, prirodne i kulturne zanimljivosti. Uz dobrog biciklista-vodiča, iz BK “Kotač” moguće je voziti se i gustim šumama.

Biciklistički klub “Kotač” Josipdol
Predsjednik kluba: Ivan Belančić
Mob: 095/ 632- 83-18


ŠETNJA I PLANINARENJE

p1090980

Šetnje Josipdolskim šumama i brdima su osvježavajuće i poučne. Moguće je cijeli dan provesti u hladovini na šumskim puteljcima, istraživati široke šumarske putove. Ali za šetače koji ne dolaze primarno razgledati prirodu u nadi da će usput vidjeti i neku divlju životinju, moguće je za šetanje planirati rute koje su nekoć povezivale naselja na ovom području.

Ti, gdjegod još uvijek živi spomenici početaka organizirane poljoprivredne proizvodnje sa izvornim drvenim kućama progutat će sate i dane Vaše pažnje.


LOV

lov1-225x300

Šume oko Josipdola stanište su srneće divljači, kapitalnih jelena i divljih svinja. U novije vrijeme u  ovim  lovištima uz naše domaće lovce, česti  su posjetitelji i lovci iz stranih zemalja, tako da lovačkih priča ne manjka ni u šumama josipdolskog kraja.

Nositelj svih aktivnosti je Lovačko društvo „Vepar“ iz Josipdola koje ima prekrasan lovački dom na Viničici.

Za lov se treba najaviti:

Lovačko društvo “Vepar” Josipdol
Predsjednik društva: Vinko Pavlić
Mob: 098/247-905

Share Button